Loading...

PRATEĆI PROGRAM 14.BSV

REZERVACIJE

Za rezervaciju bilo koje radionice – neophodno je istovremeno kupiti i ulaznicu za 14BSV za dan kada se održavaju željene radionice koja će Vam automatski biti dodeljena pri kupovini.

Radionice se mogu rezervisati isključivo on-line.

VAŽNO! MOLIMO VAS DA PROČITATE I POŠTUJETE PRAVILA REZERVACIJA

Način i USLOVI rezervacije/kupovine vaučera za radionice:

 

  1. Jedna osoba može da razerviše mesto na najviše dve radionice dnevno.
  2. Ova stranica služi isključivo za rezervisanje mesta na radionicama
  3. Odaberite radionice kojima želite da prisustvujete i kliknite na REZERVIŠITE MESTO. Nakon toga NASTAVITE KUPOVINU, ukoliko želite više od jednog vaučera!
  4. Cena ulaznice na 14BSV će vam se AUTOMATSKI dodeliti shodno danu održavanja radionica koje ste odabrali.
  5. NISU DOZVOLJENE odvojene i pojedinačne porudžbine(više porudžbina po jedna radionica i sl.), kao i u ime drugog lica, i kao takve smatraće se NEVAŽEĆIM.
  6. Organizator zadržava pravo da takve rezervacije OTKAŽE.
  7. Nakon izvršene rervacije – dobićete  obaveštenje da je vaša porudžbina primljena, a tek nakon provere slobodnih mesta, stići će i instrukcije za plaćanje.
  8. Rezervacija važi 24 sata.
  9. Nakon izvršene i evidentirane uplate – dobićete potvrdu o rezervisanom mestu na željenoj radionici
  10. Kupljena ulaznica i potvrda o rezervisanim radionicama će vas čekati na prijemnom pultu ispred ulaza na 14.BSV

PROGRAM

izaberite željeni datum

13.30
Sala Kopaonik

MONTEPULĆANO – TRI MAGNUMA ZA TRI VELIKA VINA

Premijerna degustacija tri najbolja montepulćana vinarije Masciarelli iz specijalne serije Magnum boca: Montepulciano Marina Cvetić Magnum 2014, Iskra Marina Cvetić Magnum 2014, Villa Gemma Montepulciano Magnum 2007. Radionicu vodi: Marina Cvetić Masciarelli.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

14.00
Restoran Focaccia 

KAO VINO ZA ČOKOLADU!

Čokolada i vino, nekada nezamisliva kombinacija, a danas – najizazovnija i najuzbudljivija igra ukusa kada je reč o slaganju vina i hrane. Otkrijte nove i neočekivane kombinacije ukusa na ovoj radionici u okviru pratećeg programa 14BSV, na kojoj će Master Chef Krsto Radović, iz Mandarina Cake, inače ambasador belgijskog Callebaut brenda čokolade, pripremati po prvi put specijalne slatkiše osmišljene ekskluzivno za Salon – sa vinom i uz vino. Probajte vrhunske, neponovljive, čokoladne kreacije uz 5 izuzetnih italijanskih vina (Prosecco Rose, Nozze d’Oro, Lamuri, Felsina Vin Santo).

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

Ova radionica se naplaćuje dodatno: 2.000 din

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

14.30
Sala Boardroom

ŠČUREK & TEROAR GORIŠKIH BRDA

Goriška Brda su sigurno jedan od najživopisnijih i najlepših, ali i najdinamičnijih vinskih regiona u Evropi, gde izuzetno veliki broj vinara stalno traga za novim izazovima njihovog specifičnog teroara. Jedan od najvećih vinskih majstora iz ovog regiona, Stojan Ščurek, predstaviće vam na ovoj specijalnoj degustaciji svoje viđenje najznačajnijih sorti grožđa Goriških Brda, izraženih u njegovih šest odabranih vina: Rumena Rebula 2016, Jakot 2016, Stara Brajda 2012, Pikolit 2012, Kontra 2015, Dugo 2013.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

14.30
Sala Kalemegdan

DEURIĆ – HORIZONTALA PINO NOARA

Pino noar, najveći izazov vinogradara i vinara, polako, ali sve upečatljivije stupa na srpsku vinsku scenu. Na 14.BSV je, od ukupno 20 njih – 7 srpskih. Pojavljuju se i vinarije koje izazov ove velike i komplikovane sorte prihvataju sa punim samopouzdanjem, a među njima trenutno prednjači Vinarija Deurić, koja će vam na ovoj radionici predstaviti svoj pino noar u tri izdanja, u okviru degustacije četiri vina (penušavo, roze i dva crvena vina). Radionicu vodi: Marko Niškanović, enolog.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

15.00
Sala Kopaonik

PROSECCO –  TIPOVI, STILOVI I NAJBOLJA VINA

Saznajte sve o kategorijama i važnim razlikama u tipovima i stilovima svog omiljenog penušavog vina, u okviru ove specijlane degustacije na kojoj će Borgo Molino predstaviti svoja četiri posebna vina: Motivo Millesimato Extra Dry 2016, Asolo Prosecco Superiore D.O.C.G. Brut, Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G.Extra Dry, Cartizze Valdobbiadene D.O.C.G. Dry. Radionicu vodi: Fabio Zakarija (Borgo Molino)

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

16.00
Sala Kalemegdan

DOJA – IZAZOV PROKUPCA

Najznačajnija srpska crna sorta – prokupac, uzima novi zamah i njen areal se svake godine proširuje širom Srbije ili je bolje reći – vraća se u svoja stara vinogorja. Iako je decenijama ime ove sorte bilo vezano za Župu, jasno je da je prokupac u prošlosti bio uzgajan na mnogo širem području, o čemu (kao i kod svake sorte sa dugom istorijom) svedoče njegovi sinonimi: prokupac, rskavac, kameničarka itd. Na ovoj radionici ćete imati priliku da se dobro upoznate sa prokupcem iz – prokupačkog vinogorja, iz vinograda vinarije Doja smeštenih na oko 450 m.n.v. obronaka planine Jastrebac i to u pet različitih izdanja: Prokupac 2015, Prokupac 2016 (iz tri različita barika – francuski, mađarski, srpski) i sveži Prokupac iz ovogodišnje berbe. Radionicu vodi jedan od naših vodećih stručnjaka za vinogradarstvo: Prof. dr Slavica Todić.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

16.00
Sala Boardroom

BURGUNDIJA – PREMIER CRU & GRAND CRU

Čuvena negocijantska kuća iz Burgundije Prestige des Grands vins de France će na 14.BSV, ali i na ovoj specijalnoj degustaciji, predstaviti prestižna vina iz vodećih burgundskih Premier Cru i Grand Cru vinograda – dva šardonea i tri pino noara, uključujući i jedan raritetan iz berbe 1976: Meursault 1er cru perrières 2006 Domaine Potinet Ampeau, Corton Charlemagne Grand Cru 2014 Domaine Florent Moingeon, Domaine Hubert Lignier Gevrey Chambertin 2015, Domaine Philippe Leclerc, Gevrey Chambertin 1er cru Cazetiers 2012 Robert Ampeau  i Volnay 1er cru  Santenots 1976 Robert Ampeau.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

16.00
Restoran Focaccia

VINARIJA KOVAČEVIĆ & STEVA KARAPANDŽA

Specijalni program slaganja vina i hrane koju organizuju vinarija i Vinska Kuća Kovačević – u saradnji sa legendarnim šefom kuhinje Stevom Karapandžom:

• Orange Penušavo & Filet od smuđa na podlozi od riže i praziluka, sotirano grožđe na limun-biberu i puteru, sos od šafrana
• Sauvignon Orange & Njoke od krompira sa žalfijom, mangulicom i mileramom
• Chardonnay Orange & Perkelt od salašarskog petla sa domaćim rezancima na puteru
• Aurelius Selekcija 2014 & Marinirani jagnjeći kotlet sa fruškogorskim travama na grilu, palenta, konfi od crvenog luka, sos od crvenog vina
• Pinot Noir 2015 & Čokoladni kolč “Tartofino”

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

Ova radionica se naplaćuje dodatno: 3.000 din

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

17.00
Sala Kopaonik

CHATEAU KAMNIK TOP 10

Master Class koji obuhvata degiustaciju vina iz berbi koje su osvojile više od 30 internacionalnih zlatnih medalja i šampionskih titula. Ovo je „crème de la crème“ Chateau Kamnika: Cuvee de Prestige 2006 i 2009, Ten Barrels Syrah 2008 i 2011, Merlot Single Vineyard 2005 i 2010, Ten Barrels Cabernet Sauvignon 2009 i 2011, Vranec Terroir 2011, Merlot Signature 2012. Radionicu vodi: Prof. dr Goran Milanov, enolog.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

Ova radionica se naplaćuje dodatno: 1.000 din

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

17.30
Sala Boardroom

RIVETTO & SVET NEBIOLA

Otkrijte kako nebiolo u svojim vinima izražava specifične zone Pijemonta, različita zemljišta, različite vinarske pristupe i načine odležavanja – u okviru ove Master Class degustacije Enrika Riveta (vlasnika vinarije Rivetto) koja obuhvata jedan klasičan nebiolo i tri različita barola: Langhe Nebbiolo 2015, Barolo Serralunga 2013, Barolo Briccolina 2012, Barolo Leon 2011.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

17.30
Sala Kalemegdan

KREMEN SA KREMENJAČE

Snažni Cabernet Sauvignon vinarije Matalj sa kamenitog zemljišta vinograda Kremenjača je vino koje je pre osam godina ponovo okrenulo poglede ljubitelja vina ka legendarnom Rajačkom vinogorju u Negotinskoj krajini. Taj specifičan teroar, sa mnogo sunca i dosta kamena u vinogradu, najbolje ćete upoznati na vertikalnoj degustaciji sedam berbi vina Kremen (2008,’09,’11,’12,’13,’14,’15) na Master Class radionici na 14BSV, koju će voditi vlasnik vinarije Nikola Matalj i enolog Mladen Dragojlović.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

18.30
Restoran Focaccia

MERLO I KABERNE „ŠUMADIJSKOG SENT EMILIONA“

Povodom 10 godina izlaska svog prvog vina na tržište, vinarija i restoran Tarpoš na 14.BSV, u petak u 18.00 časova u restoranu Focaccia, pripređuje specijalan program slaganja vina i hrane. Glavna tema ovog događaja su merlo i kaberne – sorte i vina zbog kojih su Tarpoševi vinogradi stekli nadimak „šumadijski Sent-Emilion“. Pogledajte meni i rezervišite svoje mesto na vreme:
• „1804“ Cabernet Sauvignon 2013 & Suva paprika punjena teletinom, suvim šljivama, pancetom i začinskim travama
• Cabernet Sauvignon Arhiva 2008 & Vinogradarski ražnjić „Tarpoš“ (svinjski file, pečena paprika, panceta, groždje)
• Tarpoš Merlot 2013 & Svinjski file „Tarpoš“ sa plavim patlidžanom
• Tarpoš Reserve 2013 & Taljata od bifteka iz maslinovog ulja
• Tarpoš Merlot Arhiva 2007 & Vinogradarska pita „Tarpoš“ (suve šljive, suvo grožđe, orasi, brusnice)

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

Ova radionica se naplaćuje dodatno: 3.000 din

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

19.00
Sala Kopaonik

FRUŠKOGORSKI VINOGRADI & RESTORAN HOMA

Premijerna degustacija novih vina Fruškogorskih vinograda, uz slaganje sa hranom koju priprema poynati beogradski restoran Homa: Quet Pinot Blanc & Tabule salata sa jagnjećim keftama, Quet Pinot Noir Rose & Hrskave rolnice sa dinstanim spanaćem i dimljenim sirom, sa salsom od telece dzigerice ala Trieste, Quet Merlot & Praseće pecenje sa salatom od pečene cvekle i krompira, i dresingom od rena, Quet Traminac & Limun tart sa dresingom od pinjola i meda,

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

19.00
Sala Boardroom

TASCANTE – VINA SA VULKANA

U trenutku kada interesovanje za vulkanska vina u svetu dostiže svoj vrhunac, vodeća sicilijanska vinarija Tasca d’Almerita će vam na ovoj specijalnoj radionici predstaviti svoja tri vina sa Etne. Otkrijte specifičnost vulkanskog zemljišta i autohtonih – „vulkanskih“ sorti grožđa u tri posebna vina sa Etne: Tascante Ghiaia Nera, Il Tascante i Buonora Carricante. Radionicu vodi: Antonio Viarando, Tasca d’Almerita.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

19.00
Sala Kalemegdan

VRANAC BOVIN – UPOREDNA HORIZONTALA

Radionica posvećena vrancu iz Tikveškog vinogorja. Čuvena makedonska vinarija Bovin će vam, u okviru horizontalne degustacije pet vranaca iz različitih vinograda sa posebnih mikrolokacija, prikazati svu raskoš vranca u njihovom podneblju, kao i njihovu ličnu filozofiju i pristup ovoj sorti grožđa – od svežih vina, preko probranih berbi i vina sa mikroteroara do različitih načina barikiranja. Učesnici radionice će imati priliku da probaju : Vranac2014, Dissan barrique 2016, Imperator 2015, A Djupka 2012, My Way 2012.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

13.00
Sala Boardroom

CAPO – UPOREDNA DEGUSTACIJA MALVAZIJE

Vinarija Capo iz Istre priređuje veoma zanimljivu uporednu degustaciju istarske malvazije, na osnovu koje će vam pokazati njene specifičnosti u različitim berbama, tokom dužeg odležavanja u boci i  kako vreme utiče na malvazije dobijene dužom maceracijom ili odležavanjem u hrastovini. Degustacija obuhvata pet vina: Malvazija istarska 2016, 2015, 2009 i Virgo 2011 i 2009.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

13.30
Sala Kopaonik

VIRTUS MLADA VINA & ZALOGAJI LA TENIZA

Vinarija Virtus će na ovoj radionici predstaviti svoja nova, mlada vina – Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Gewurztraminer i Rose, uz slaganje sa hranom koju priprema poznati beogradski restoran Le Teniza. Uskoro detaljnije…

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

14.30
Sala Boardroom

CAPPANNELLE – UPOREDNA VERTIKALA

Legendarni 50&50 (sanđoveze & merlo) i Solare (sanđoveze) su tema ove uporedne degustacije koju organizuje čuvena toskanska vinarija Capannelle. Jedno od ovih vina (50&50) ima gotovo kultni status u svetu vina, a drugo ima takav status u samoj vinariji. Otkrijte zašto – u okviru ove ekskluzivne uporedne degustacije koja obuhvata: 50&50 2011, 2012, 2013 i Solare 2007, 2011, 2012. Radionicu vodi: Manuele Verdeli, Capannelle.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

14.30
Sala Kalemegdan

SOVINJON JANKO – DVOSTRUKA VERTIKALA

Jankov sovinjon Vrtlog je već od prvog pojavljivanja na tržištu izazvao veliku pažnju domaćih ljubitelja vina. Majstorski barikirana, ova sorta koja inače nije tako „bliska“ hrastu, kao šardone npr, u u Vrtlogu je donela nešto značajno novo na srpskoj vinskoj sceni. Međutim, kao i uvek, najvažnija priča o vinu i u ovom slučaju – počinje u vinogradu. I zato na ovoj specijlanoj degustaciji Vinarija Janko vam svoj sovinjon, dve priče – dva stila, ali kao vina iz istog vinograda, predstavlja u uporednoj vertikali klasičnog sovinjona iz berbi 2012,2013,2016,2017 i Vrtloga 2012,2013,2015, 2016.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

15.00
Sala Kopaonik

BURGENLAND, BIODINAMIKA I BLAUFRANKIŠ

Na 14.BSV učestvuju Umathum i Zantho, dve sjajne vinarije iz Burgenlanda, centralnog austrijskog vinskog regiona čuvenog po frankovki, cvajgeltu, sankt laurentu i fantastičnim slatkim vinima, a njih na Salonu predvodi naš čovek – Miloš Marković, mladi enolog rodom iz Trebinja, koji vodi proizvodnju vinarije Umathum, svetski poznate po biodinamičkom pristupu i izuzetnim crvenim vinima. Miloš će voditi i ovu radionicu koja obuhvata degustaciju sledećih vina: Rosa 2016, Zweigelt “Ried Hallebühl” 2012, St. LAurent “Vom Stein” 2011, Blaufränkisch “Kirschgarten” 2011, Beerenauslese 2015.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

16.00
Sala Boardroom

FELSINA – UPOREDNA VERTIKALA

Fontalloro i Rancia – dva vodeća vina čuvene toskanske vinarije Felsina, oba su stoprocentni sanđoveze, oba se proizvode na gotovo istovetan način, ali se više razlikuju nego što imaju sličnosti. Rancia nosi oznaku porekla Chianti Classico Riserva DOCG i spada među najbolja vina te kategorije, a Fontalloro ima oznaku IGT, ali se nezvanično svrstava u tzv. „supertoskanska vina“ i to među najbolja među njima. Šta ih u stvari razlikuje, otkrijte na ovoj ekskluzivnoj uporednoj degustaciji oba vina u po tri berbe: Fontalloro 2013, 2011, 2009 i Rancia 2013, 2009, 2007. Radionicu vodi: Kristijan Oros, Felsina.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

16.00
Sala Kalemegdan

VUKOJE ZLATNA SELEKCIJA BELA – VERTIKALA

“Zlatna selekcija bijela” Podruma Vukoje spade među najznačajnija vina Istočne Hercegovine, ne samo zbog izuzetnog kvaliteta, nego i zato što na vrlo upečatljiv način svedoči o tom podneblju i vrlo specifičnom teroaru vinograda pokraj Trebinja. U ovoj sjajnoj kupaži spojene su dve sorte: šardone, koji po svojoj prirodi uvek maksimalno upija teroar na kojem se rađa i – žilavka, koja je dete tog teroara. Otkrijte pečat hercegovačkog podneblja, kraškog zemljišta i majstorstvo barikiranja I kupažiranja u okviru vertikale četiri berbe: 2015, 2013, 2011, 2008. Radionicu vodi: Radovan Vukoje, vinar.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

17.00
Sala Kopaonik

ŠTA SU TO – „ORANŽNA VINA“?

„Oranžna vina“ su bela vina proizvedena postupkom produžene maceracije, u kojoj se sok od grožđa ostavlja u kontaktu sa pokožicom tokom dužeg vremenskog perioda, kao prilkom proizvodnje crvenog vina. To je najkraći odgovor na pitanje iz naslova ove specijalne radionice, ali i tek početak upoznavanja sa ovom specifičnom kategorijom vina, koja u poslednjih deset godina predstavlja najznačajniji trend na svetskoj vinskoj sceni. Kroz svet oranžnih vina, na ovoj degustaciji, vodiće vas njihovi proizvođači koji nastupaju na 14.BSV.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

17.30
Sala Boardroom

EGER – VELIKA VINA MAĐARSKE

Severoistočni mađarski vinski region Eger je, uz Tokaj, jedan od najstarijih i najznačajnijih evropskih vinskih regiona uopšte. Još od 13. veka, snažna crvena vina iz ovog regiona, poznata pod imenom Bikavér („bikova krv“)  su bila među najcenjenijima na evropskim dvorovima. Iz Egera nam dolaze dve sjajne vinarije, vrlo različite po konceptu i načinu proizvodnje, koje će vam na ovoj specijalnoj degustaciji prikazati na primeru šest izvrsnih i autentičnih belih i crvenih vina: Toth Ferenc – Egri Leányka Classic 2016, Egri Leányka Superior 2014 i Kadarka 2015; St Andrea –  Boldogságos Egri Cuvee Grand Superior 2016, Áldás Reserve Egri Bikavér 2015, Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2013

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

18.00
Sala Kalemegdan

MOŽE LI VINO BEZ VINARA?

Iako to deluje kao retoričko pitanje, neke stare predrasude i brojni novi trendovi na domaćoj i svetskoj vinskoj sceni, kao i šarolika upotreba raznih vinskih termina (prirodno vino, moderno, rustično, organsko, industrijsko itd.) često vinsku publiku više zbunjuju nego što edukuju. Tako je i sa ulogom vinara u savremenom vinskom svetu. Vino se rađa u vinogradu, ali je i čovek ključni deo teroara. Šta je prava uloga vinara i mogu li se vina deliti prema gore pomenutim i sličnim pojmovima – to je tema Master Class radionice i specijalne degustacije koju će u subotu 09. decembra na 14BSV voditi naš poznati enolog Mladen Dragojlović.

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

19.00
Sala Kopaonik

PODRUM DO KRAJA SVETA

Program u pripremi…

(jedna osoba može rezervisati najviše dve radionice dnevno)

POPUNJENO

REZERVIŠITE MESTO

Leave a comment